Dvoranský obrácený jablečník

  • Příprava
    6 min.
  • Vaření
    25 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    2 023




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný jablečný koláček, který si všichni známí neumí vynachválit.

Řeč je o skutečné dobrotě, takže neváhejte a připravte se i vy do přípravy.

Nebudete litovat!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 5 vajec (rozdělíme si bílky a žloutky)
  • 10 lžic teplé vody do žloutkové směsi + 10 lžic teplé vody do sněhu
  • 1 lžíce oleje
  • 250 g moučkový cukr
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g polohrubé mouky
  • 500 g nastrouhaných jablek
  • citrónová šťáva
  • mletá skořice do jablek
  • 1 bal. šlehačky v prášku
  • 1 kelímek smetany ke šlehání

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Žloutky, olej, moučkový cukr, vanilkový cukr a olej si vyšleháme do hladké hmoty. Postupně vyšleháme 10 lžic teplé vody. Nakonec vmícháme sypké přísady – mouku a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme sníh a také do sněhu postupně vyšleháme teplou vodu.
  2. Připravíme si plech, který vyložíme alobalem. Alobal natřeme máslem a navrstvíme na něj nastrouhaná jablka. Na jablka nalijeme těsto. Dáme do trouby a pečeme na 150°C cca 30-35 min. Každá trouba peče jinak, a proto je dobré koláček sledovat.
  3. Upečené necháme vychladnout a vyklopíme na desku, aby byla jablka nahoře – obrátíme.
  4. Na jablka rozetřeme šlehačku a můžeme nastrouhat čokoládu nebo posypat skořicí.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: gatestesanatos.com/2018/03/20/prajitura-rasturnata-cu-mere-si-frisca/?hcb=1



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.