Dvoranský obrácený jablečník

-
Příprava6 min.
-
Vaření25 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí2 023
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný jablečný koláček, který si všichni známí neumí vynachválit.
Řeč je o skutečné dobrotě, takže neváhejte a připravte se i vy do přípravy.
Nebudete litovat!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 5 vajec (rozdělíme si bílky a žloutky)
- 10 lžic teplé vody do žloutkové směsi + 10 lžic teplé vody do sněhu
- 1 lžíce oleje
- 250 g moučkový cukr
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 250 g polohrubé mouky
- 500 g nastrouhaných jablek
- citrónová šťáva
- mletá skořice do jablek
- 1 bal. šlehačky v prášku
- 1 kelímek smetany ke šlehání
Takto budeme v receptu postupovat:
- Žloutky, olej, moučkový cukr, vanilkový cukr a olej si vyšleháme do hladké hmoty. Postupně vyšleháme 10 lžic teplé vody. Nakonec vmícháme sypké přísady – mouku a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme sníh a také do sněhu postupně vyšleháme teplou vodu.
- Připravíme si plech, který vyložíme alobalem. Alobal natřeme máslem a navrstvíme na něj nastrouhaná jablka. Na jablka nalijeme těsto. Dáme do trouby a pečeme na 150°C cca 30-35 min. Každá trouba peče jinak, a proto je dobré koláček sledovat.
- Upečené necháme vychladnout a vyklopíme na desku, aby byla jablka nahoře – obrátíme.
- Na jablka rozetřeme šlehačku a můžeme nastrouhat čokoládu nebo posypat skořicí.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: gatestesanatos.com/2018/03/20/prajitura-rasturnata-cu-mere-si-frisca/?hcb=1